Koska tämä on minun blogini, saan kirjoittaa mitä haluan. Tarkoitukseni ei kuitenkaan ole pahoittaa kenenkään mieltä!

Miksi perusterveille ihmisille tulee jokaisesta kolotuksesta ensimmäisenä mieleen, että se on syöpää? Koko internet on täynnä palstoja (joita koitan välttää), jossa ihmiset kysyvät onkohan heillä syöpä ja luettelevat listan oireita ja tutkimuksia. 

Ymmärrän toki ihmisten hädän ja pelon yön pimeinä tunteina, mutta miksi tulla kyselemään asiasta nettiin ja varsinkaan syöpäpotilaiden palstoille? Onneksi cancer.fi-sivuilla on oma osionsa heille, osaisivatpa he pysyä myös siellä. 

Jos olisin terve, toivoisin etten joutuisi jatkuvasti ajattelemaan syöpää, kuitenkin ihan prosentuaalisestikin on aika pieni todennäköisyys, että jokaisessa kolotuksessa ja ihottumassa on kyse syövästä. 

Kannattaa myös muistaa että jokainen sairaus on yksilöllinen. Mitään arvoja ei sinänsä voi verrata keskenään. Kukaan ei myöskään pysty diagnosoimaan mitään sairautta (tai no harvaa), saati sitten syöpää, Internetiin naputeltujen oireiden perusteella. 

Muista siis:
  • Jos epäilet syöpää - Mene lääkäriin!
  • Jos lääkäri ei usko sinua ja olet varma syövästäsi - mene toiselle lääkärille!
  • Jos hänkään ei usko sinua ja tutkimustuloksetkin puhuvat jonkin muun sairauden puolesta: hengähdä, ajattele positiivisesti ja nauti elämästä. 
Itse ainakin sain ihan heittämällä tämän syöpädiagnoosin, joten kyllä ainakin joskus ja joku otetaan vakavasti. Ja oman kokemukseni mukaan niissä syövissä missä on kiire aloittaa hoito, on diagnoosikin tullut suhteellisen nopeasti. 

ps. Muistakaa myös otsikko! Nenän vuotaminen on yleensä nuha, allergia, polyyppi --- ei nenäsyöpä.