Viimeinen työpäivä olikin jo keskiviikko. Torstaina kun olin lähdössä töihin sanoi oma rakas Masa-autoni sopimuksensa irti. Auto tuli nopeasti (ja kalliisti) ihanien miesten avustuksella korjattua, mutta liian myöhään jotta olisin ehtinyt enää töihin. Työpaikalle jäi ketsuppipurkki, 0,5 L cocacolaa ja 1 e rahaa, niin ja karjalanpiirakoita. Jäivät myös ihanat työkaverit vaille lähtömaljoja- ei kun karkkeja.

31.8.2007
Iltasella ajelimme matkaseurani (siis Igor-sammakon lisäksi) kanssa kohti Helsinkiä. Pahimmilta ruuhkilta vältyttiin, joten ehdimme käväistä vielä Mempshiksessä syömässä. Nälkä oli niin kova, että päätin tilata seuraavan hampurilaisen:

EMPIRE STATE BURGER
Kolme hampurilaissämpylää, kaksi naudan jauhelihapihviä, broilerin rintafileetä, pekonia, cheddarjuustoa, punasipulia, tomaattia, salaattia, maustekurkkua, tuoretta ananasta, chimichurrikastiketta, mauste- ja lime-minttumajoneesidippi ja ranskanperunoita


Tarjoilija kuitenkin ilmoitti etten jaksaisi sitä syödä, joten jouduin tyytymään pienenpään ;)

Satamassa sitten olimmekin jo lähes tuntia ennen. Joka kuitenkin meinasi olla liian myöhään check in jono oli nimittäin niiiiin pitkä. Onneksi edes saimme automme oven eteen, kiitos rakkaan invalidin pysäköintiluvan.

Laiva oli lastattu lähes täyteen asti, mutta silti saimme kyllä näin äkkilähdöllekin ihanan hytin. Oli ikkunaa  ja telkkaria ja iiiisoa sänkyä. Hetki meni hytissä tavaroita purkaessa ja hengähtäessä, ennen kuin ehdimme kannelle katsomaan... niin... sitä kun laiva saapui satamaan :D Ei siis matka kestänyt kovinkaan kauaa. Illalla kiertelimme laivaa, mutta nopeasti kutsui hytti ja kauneusunet.

1.9.2007

Aamulla heti kello seitsemän aamiaiselle ja sieltä kohti Tallinnaa. Ilma oli mitä kaunein, ihmiset ystävällisiä ja elämä mukavaa. Tavarat hotellin ilmaiseen matkatavarasäilöön ja hienoilla kaupunkikorteilla kohti eläintarhaa, turistibussia! (noloa mutta mielenkiintoista, selostus kun oli suomeksi) ja käsityöläistoria. Lounasravintola löytyi vanhasta kaupungista. Kävi kuitenkin niin ikävästi että ruoka oli täysin syömäkelvotonta. Ravintola oli kaikinpuolin hieno, mutta tosiaan ruoka aivan käsittämättömän pahaa. Onneksi kaikki ruoka koko kaupungissa oli suhteessa halpaa.

Hetken kiertelimme vanhaa kaupunkia ja sen pienempiä, ei niin kaupallisia kujia. Matkustimme jopa pienellä kaupunkijunalla, Toomaksella! Kuitenkin nälkä veti uudestaan syömään. Ja tälläkertaa olikin aivan mahtavaa ruokaa!

Illalla uni tuli yllättävän nopeasti.

2.9.2007
Postikorttien kirjoitusta, viimeisten tuliaisten ostoa niin itselleen kuin läheisimmilleen. Laivalle saavuimme aivan liian aikaisin, mutta kun hotellista piti kirjautua ulos jo kello 12 ja ulkona satoi kaatamalla. Laivaan pääsi jo sisälle aamusta asti, mutta harva paikka oli auki. Nälkä kurni pikkuvatsoissamme, kun jonotimme keskihintaiseen ravintolaan noin 50 muun kanssa. Jälkiruokapöytä oli erittäin NAM!

Galaxy saapui laituriin iltapäivällä ja matka jatkui kohti kotia. Väsyneenä ja virkistäytyneenä.

Mutta arvatkaas keitä näin satamassa Helsingissä?
mm. Jone Nikulan, Ellen Jokikuntaan, muutaman julkkishomon sekä paaaaaljon muita kauneusalanammattilaisia. Hauskaa.