Eilenpä illalla minun eksyin Hurmaava suklaa-kurssille. On osannut odottaa oikein mitään, kun moisella kurssilla en ole koskaan ollut, enkä tunne ketään joka olisi ollut ennen minua. Tosin ko. kunnassa ja ko. opettaja ei tietääkseni ollut ennen suklaakursseja järjestänyt.

Aloitimme kolmituntisen illan käymällä läpi yhden tiivistetyn monisteen suklaasta, sen valmistuksesta, maahantuonnista ja tietysti käsittelystä sekä säilytyksestä. Tustuimme illan aikana toteutettaviin resepteihin ja eikun kokkailemaan. Itse aloitin tekemällä tryffeleitä, parini aloitellessa suklaafondantia. Tryffeleiden teko oli nopeaa ja helppoa, tai siis massan teko :) Fondant aiheutti hieman harmaita hiuksia. Yhdessä valmistimme vielä valkosuklaa(lime)vaahdon, joka ei onnistunut aivan niin kuin olisi pitänyt. Mutta hyviä olivat kaikki! Alla vielä reseptit ja kuvia. Itse hieman vielä muokkasin reseptejä mieleni mukaan..

Tryffelit

130 g sopivan kaakoista suklaata, tummaa, maitosuklaata tai valkoista suklaata

0,5 dl kuohukermaa

15 g huoneenlämpöistä suolatonta voita

1 rkl tomusokeria tai maun mukaan :D

1 rkl rommia tai vastaavaa mukavaa alkoholia ja maun mukaan tämäkin

 Leikkaa leikkuulaudalla suklaa hieman palakokoa pienemmiksi paloiksi. Kiehauta kerma ja kaada se suklaapalojen päälle. Sekoita kunnes seos on tasaista ja lisää voi + tomusokeri. Lisää mahdollinen alkoholi. Massa jääkaappiin ja anna jäähtyä kunnolla. Sitten vaan käsillä pyörittelemään palleroita. Kieritä vielä lopuksi tryffelit esim. kaakaossa, tomusokerissa, muskovadasokerissa tai mikä nyt sattuu hyvin sopimaan. Ja sitten vielä jähmettymään jääkaappiin.

 

 

Suklaafondant

50 g voita

0,5 dl vehnäjauhoja

1/4 dl manteli- tai hasselpähkinärouhetta

3/4 dl sokeria

40-50 g tummaa suklaata

2 valkuaista

0,5 rkl hunajaa.

Ruskista voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita jauhot, sokeri, pähkinärouhe yhteen. Lisää sula suklaa joukkoon. Vatkaa hieman valkuaisia ja lisää ne + hunaja seokseen. Sekoita jäähtynyt ruskistettu voi seokseen voimakkaasti vatkaten. Pane taikina jääkaappiin noin 15 minuutiksi, pursota silikoniseen muffinsivuokaan ja vielä kertaalleen jääkaappiin 20-25 minuutiksi. Paista 180 C uunissa n. 12 minuuttia. Kuuluupi olla kova reunoilta ja keskeltä juoksevaa. Jätski, mansikat ja kermavaahto kruunaavat annoksen :) Niin ja tästä tuli n. 3 muffinsia, kun vuoka jätetään puolilleen kohoamisen vuoksi.

 

Valkosuklaavaahto

70 g valkoista suklaata

0,5 dl kookoskermaa

1 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

(0,5 limetti, 0,5 rkl sokeria)

Suklaa ja kookoskerma pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna kunnes suklaa sulanut. Jäähtymään. (sekoita puolikkaan limetin mehu seokseen). Vaahdota kerma ja sokeri. Yhdistä kermavaahto ja HYVIN jäähtynyt suklaaseos. Ja tässä vaiheessa koko homma lässähtää ja sinulla on juoksevaa liejua. (ja siis jos tykkää limetistä, niin päälle voi laittaa raastetun limetin kuori - sokeri- seosta.)