Taas on markkinoille hiipinyt iloisia (?) ja ei niin iloisia kevät lukemistoja. Molemmat seuraavista kirjoista bongasin itseasiassa Cosmopolitan-lehdestä, ja minä kun luulin että kesälukeminen olisi kevyttä;

Jenny Downham: Ennen kuin kuolen

Kun 16-vuotias Tessa saa kuulla, ettei hänen sairastaman leukemian voittamiseksi ole enää mitään tehtävissä ja elinpäivätkin alkavat vähetä, on aika tehdä to-do-lista, niinkuin lähes kaikkien muidenkin romaanien kuolevien täytyy. Luulisi että viimeisiksi viikoiksi olisi muutakin tekemistä kuin rikkoa lakia, käyttää huumeita ja harrastaa seksiä. Sitäpaitsi Tessa on sairastanut leukemiaa neljä vuotta, joten huumeiden käytön voi kuitata hyvin niillä sairaalan tarjoamilla mömmöillä.

Samalla seurataan läheisten fiiliksiä kuolevan rinnalla. Kertokeehan jos joku on lukenut, että millainen oli? Mieluullin tartun aina tositarinoihin, mutta saattaisipa tuokin mennä jos faktat eivät aivan päin mäntyä ole.

Cecelia Ahern: Suoraan sydämestä

P.S rakastan sinua- kirjan aihepiiriä sivuten, Ahern käsittelee tällä kertaa aihetta verensiirrot. Mitä kun tunteet, ajatukset, puheet siirtyvät verensiirrossa? Sitten lähdetään selvittämään että kenes verta sitä on tullut saatua. Juupajuu.

Laitetaanpas vielä yksi kirja, joka takakansitekstinsä mukaan sivuaa aihetta syäpä.

Benjamin Mee: Koti eläintarhassa

Tositarina brittiperheestä joka päättää myydä kaiken omistamansa ja ostaa lopetusuhan alla olevan eläintarhan. Mee kertoo kirjassaan mitä perheen arkeen kuuluin kahdensadan eksoottisen otuksen kanssa eläessä. Jotta aihe ei olisi liian söpö on mukana myös äiti, joka taistelee aivokasvainta vastaan.

****

Kiitos SLY:lle sain paketin tänään. Myöhemmin luvassa kuvaa, vaikka mukana ollut valkoinen suklaa menikin jo parempiin suihin..