Nyt on pääsiäisen aikana nähty kaksi erilaista malleja hakevaa tositv-ohjelmaa: Erilainen huippumalli haussa (Britain's Missing Top Model) ja Suomen huippumalli haussa. Edellämainitun katsoin ihan mielenkiinnosta, sillä en uskonut sen kuitenkaan olevan sitä kaikista kaameinta sosiaalipornoa kun kerran yle on ostanut sen kanavallaan esitettäväksi. Kyseinen ohjelma on ollut mediankin suosiossa, sillä ainakin NYT ja Aamulehti kommentoivat asiaa. Aamulehti oli myös kysynyt mm. Laila Snelmannilta, Trendin päätoimittaja Elina Piriseltä ja Saimi Hoyerilta voiko vammainen olla huippumalli? Valokuvaaja Kaapo Kamu kommentoi asiaa mielestäni hieman omituisesti ko. lehdessä:

Valokuvaaja Kaapo Kamu pohtii asiaa kriittisemmin. Hän vertaa mallia laulajaan: laulajan pitäisi osata laulaa ja mallin pitäisi olla kaunis.
- Jos joku sanoo, että vammainen voi olla aivan hyvin malli, niin toivon että hän vilpittömästi pitää sitä kauneuden korkeimpana huippuna eikä jeesustele.
Vammaisuus ei ole synonyymi rumalle, ja Kamukin pitää upeana sitä, jos ihmisillä on erilaisia kauneuskäsityksiä.

Mielestäni ohjelma on hyvä jos ja kun se saa keskustelua aikaiseksi. Hieman minusta tuossa ohjelmassa jää sekä tuomareille että katsojille epäselväksi mitä tässä ollaan oikein hakemassa. Osa tuomareista on sitä mieltä että vamman kuuluu näkyä ja osa ei. Voiko voittaja olla siis kuuro? Olisikohan tätä asiaa pitänyt miettiä haku- ja valintavaiheessa eikä vasta nyt.. Innolla kuitenkin aion seurata ko ohjelmaa. Jos unohdit katsoa tämän ensimmäisen kuudesta jaksosta, voit suunnistaa YLE-areenaan katsomaan sen. Linkki on tuolla ylenpänä ohjelman otsikossa.