SYKSYINEN OMENAPIIRAKKA omput.jpg

Esivalmistelut alle 30 min

Leipominen 30-60 min

Ainekset
Täyte:
700g omenoita viipaleina
80-125g fariinisokeria
1 appelsiinin mehu
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 tl kanelia
1 rkl vehnäjauhoja
25g voita

Pinnalle:
175g valmista piirakkataikinaa
5-10g/1-2 tl sokeria

Valmistus
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita keskenään fariinisokeri, raastettu appelsiininkuori, kaneli ja jauhot.
3. Laita piirakkavuokaan vuorotellen omenaviipaleita ja fariinisokeriseosta. Jätä kuitenkin päällimmäinen omenakerros ilman sokeria. Kaada päälle appelsiinimehu.
4. Leikkaa voi pieniksi palasiksi ja ripottele omenoiden päälle.
5. Kauli piirakkataikina kevyesti jauhotetulla alustalla n. 4 cm suuremmaksi kuin piirakkavuoka. Kostuta vuoan reuna vedellä. Leikkaa taikinan reunasta 1,25 sentin suikale ja laita se vuoan reunalle. Kostuta kaulitun taikinan reuna vedellä ja asettele taikinakansi vuoan päälle. Painele reunat tiukasti kiinni toisiinsa. Jos taikinaa jäi yli voit käyttää sitä piirakan pinnan koristeluun.
6. Voitele piirakan pinta vedellä ja ripottele päälle sokeria. Paista piirakkaa ensin 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia ja tämän jälkeen 180 asteisessa uunissa 30 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea. Voit halutessasi ripotella vielä hieman sokeria valmiin piirakan päälle.
7. Tarjoile lämpimänä kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Tämän reseptin minulle "antoi" unica- yliopistoruokala.