Juhannus sujui mukavissa tunnelmissa, suuressa tunnelmallisessa mökissä. Ihmisiä oli eri puolilta suomea, joten juttua riitti. Päätin siis kokeilla sairauteni hoitoon nauruterapiaan ja kyllä se tehosikin! Mieli virkistyi kummasti, kun nauroi vatsalihakset krampaten pitin lattioita :)

On se kumma miten ajan saa kulumaan hyvässä seurassa ilman televisiota, radiota taikka tietokonetta. Ensimmäisenä iltana paneuduimme peliin nimeltä Tohtori Terapia. Aiheeseen liittyvässä pelissä oli tarkoituksena terapoida kavereita erinäköisissä elämään liittyvissä vaiheissa ja kriiseissä: lapsuus, eläkeikä, nuoruus, kosmos, syntymäkriisi, murkkuikä jne. Ja terapoitavaahan riitti. Osa kysymyksistä pohjautui mitä kummallisimpiin tutkimuksiin, esim. kummat hymyilevät enemmän poika- vai tyttövauvat tai onko ilkivallantekijöillä keskimääräistä huonompi vai parempi näkö. Toinen puoli kysymyksistä taas oli itsetuntemuksen ja toisten kuvitelmien sinun itsetuntemuksestasi yhdistämistä esim. kuinka ilmaiset omasta mielestäsi tunteitasi ilmeillä asteikolla 1-10 tai mitä soitinta mielestäsi edustat. Paras kysymys kyllä oli, että kuka porukasta sopisi parhaiten nudistileirille! Ryhmäterapiassa sitten taas pohdittiin yhdessä, että mites ne asiat taas menivätkään.

Perjantaipäivällä matkailimme kyliä ja kaupunkeja tutkaillen, torille käyden ja maistellen mm. tyrnijäätelöä ja katkussorbettia. Päiväruokaa valmistimme metsähallituksen laavulla: grillattuja maisseja, kokonaisen paistettua lihaa, kärpässieniä (tai jotain metsästä löytynyttä), salaattia, tomaattia. Osa porukasta kävi tutustumassa johonkin ihmeen kummalliseen muistomerkkiin ja toki vauva-kärmekseen...

Illalla sitten pelailua Rappakaljan merkeissä. Niin sitä vaan keksittiin elokuvien selosteita, lyhennyksien tarkoituksia, ihmisten ansioita, lakeja ja uusia sanoja. Hauskuutta riitti, kun esimerksiksi Tommi Kotkavainio oli tullut tunnetuksi (?) 14 varpaan ja 12 sormen omistajana tai sitten enduristina, nyrkkeilijänä, ornitologina ja perniöläisenä etanafarmarina!

Lauantaina sitten Amarillon herkkuja ja jutustelua, maisemien katsomista mm. kraaterikylään tutustumista. Illalla unia maittaa ja huomenna on taas uusi päivä täynnä seikkailuja :)