On ihanaa lukea miten me suomalaiset olemme jakaneet iloa ympäri maailmaa. Moni varmasti on tehnyt sen joululahjaksi jollekin läheiselleen. Nyt ovat kaikki niin pehmeät kuin kovatkin paketit päässeet perille! Ajatelkaa sitä iloa mitä voi tuottaa esimerkiksi 50 760 vihkoa ja saman verran kyniä, 54 000 pussia suola-sokeri seosta nestehukkaan, 4560 kappaletta energiakeksejä aliravitsemuksen hoitoon tai 2260 palloa tai muuta vapaa-ajan välinettä. 


Jos miettii, kuinka paljon viikossa kullakin menee johonkin ei_niin_tärkeään tai jopa turhaan ja miten sillä saisi tuettua jotain pientä tai hieman suurempaakin hädässä elävää. En voi pelastaa koko maailmaa, mutta voin olla osallisena sen ihmisten auttamisessa. Ajatelkaa nyt vaikkapa 16 euroa. Mitä sillä todellisuudessa voi ostaa, yhden lapsityövoimalla tehdyn paidan henkasta&maukasta, muutaman pokkarin kirjakaupasta, yksi annos perheravintolassa tai 50 tulirokkorokotusta ja niiden kylmäsäilytyslaatikon. Vaikea valinta.

Miksi tämä asia nyt juuri tuli mieleeni? Koska luin loistavasta tempauksesta, jossa ravintoloita pyydetään mukaan tuottamaan hädänalaisille lapsille puhdasta vettä. Aloin etsiä tietoa internetistä, mutta harmikseni huomasin että ko. tempaus kohdistuu vain pääkaupunkiseutuun. Olisiko lukijoissa joku, jolla olisi aikaa/energiaa seuraavaan: Vesi tekee hyvää!

Ja minä ainakin liityn tältä istumalta pelastuspartioon: http://www.pelastamaailma.fi/

ja lupaan olla hetken äiti: Ole hetken äiti!