Mentalwearin sivuilta:

Jousimies

Astut junaan. Juna ei ole oikean elämän juna vaan kuvitteellinen juna. Sinulla on vasemmassa kädessä matkalippu ja oikeassa kädessä eväät. Katsot matkalippuasi. Siinä ei ole paikkanumeroa! Kysyt rouvalta selkäsi takana: "onko teidän lipussanne paikka merkittynä?" Rouva hymyilee ja kääntyy pois. Olet hämilläsi. Sinusta tuntuu että kaikki ei ole nyt kohdillaan. Yhtäkkiä Mies Lapista seisoo edessäsi. Hän ojentaa sinulle Kirjeen ja häviää. Pidät kirjettä samassa kädessä missä lippukin on. Olosi tuntuu sekavalta. Mikä tämä kirje on, sinä mietit. Minä sanon sinulle että kirje on viesti Tulevaisuudesta.

Yhtäkkiä pieni lapsi tulee siihen käytävälle ja tönäisee sinua. Kirje putoaa. Joku toinen lapsi ottaa sen. Miksi hän lähtee kirjeen kanssa juoksemaan? Päätät seurata lasta. Hän antaa kirjeen äidilleen. Äiti on pukeutunut mustiin. Sanot: "Kirje on minulle." Äiti katsoo sinua ja sanoo: "Tässä ei ole nimeä." Sanot: "Se annettiin minulle hetki sitten tuolla." Nainen tähän: "Sillä ei ole merkitystä enää." Hermostut. Nainen kuitenkin antaa sinulle kirjeen ja toteaa: "Tätä kirjettä ei voi kukaan omistaa." Menet ravintolavaunuun. Avaat kirjeen. Kirje alkaa näin: "Bensatankki oli melkein tyhjä kun päätin.."

Tämä kirje saa jatkoa pian. Sitä ennen ole niinkuin mitään kirjettä ei olisi olemassakaan. Ylipäänsä annan vihjeeksi kaikille tähtimerkeille tämän: oman elämän hallinta on myytti. Mikään vastaus ei löydy tulevaisuudesta sen paremmin kuin menneestäkään. Mutta seuraamalla "vihjeitä" voi löytää oikealle tielle. Jousimiehen kohdalla tähän voi lisätä kuitenkin sen, että jokin piileksii kaikkialla, kun yö ja merenkohina vihdoin sekoittuvat keskenään, sinä kuulet aamulla kaskaiden äänet kirkkaampina kuin koskaan aikaisemmin. Juuri silloin- ja vain silloin huomaat missä olet. Onko se Platanias vai Pihlajasaari, sitä en tiedä. Mutta silloin sinä näet kaiken harhattomammin kuin kukaan muu tähtimerkki koskaan.