Tässä konkurssissa televisio esittää aika suurta osaa päivätoiminnoissani. Olen siis katsonut paljonkin erilaisia tv-ohjelmia, mutta tässä nyt aion paneutua vain kahteen  - yhteen koska on niin myöhä - niistä.

Ensiksi ohjelmaan nimeltä Vain muutaman sekunnin tähden (FST5 3.1.2010 18.30), jonka nimi on muuten myös invaliidiliiton vuonna 2009 järjestämä kampanja koskien turvallista moottoripyöräilyä. No niin takaisin asiaa: Dokumentti kertoo Karina Hollekimista, yhdestä maailman parhaasta BASE-hyppääjästä. Hän on niitä harvoja naisia, jotka tosissaan harrastavat tätä uhkarohkeaa lajia. Miehiäkään tosin ei paljoa ole, elossa. Dokumentissa näytettiin Karinaa hyppäämässä, valmistautumassa hyppyihin ja suunnittelemassa seuraavaa hyppyä ympäri maailmaa. Dokumentista hyvän teki se että siinä haastateltiin myös hänen ystäviään ja perhettään. Kerrottiin taustoja miksi joku haluaa tapattaa itsensä ehdointahdoin. Eräs base-kouluttaja kertoi dokumentissa hyppääjien keski-iän olevan kuusi vuotta siitä kun he aloittavat hyppäämisen. Se ei ole ihme, sillä laji on yksi maailman vaarallisimmista. Ei taida matkavakuutus kattaa moisia loikkia. Kyseessä on siis eräänlaisesta laskuvarjohyppäämisestä. Hyppy ei kuitenkaan lähde lentokoneesta vaan kiinteästä alustasta, mistä nimi basekin tulee (B-rakennus A-masto S-silta E-jyrkänne). Kuinka moisesta lajista ja dokkarin nimestä voi arvata, loppu ei ollut kovin hyvä. Karina ei tosin kuollut, mutta vammautui suhteellisen vakavasti jaloistaan. Hänen blogistaan tosin ymmärsin että hyppääminen jatkuu, jos vain se on mahdollista vielä...
 
No niin sitten tämän kirjoituksen pointtiin: Vaikka dokumentti oli upea ja vaikka itsekin rakastan tai rakastaisin kaikkea extremeä ja ehdottomasti haluan pian hyppäämään laskuvarjolla (basehyppääminen kun vaatii 250 laskuvarjohyppyä alle ;)), niin tuntui omituiselta kuinka kovasti minä yritän pysyä hengissä ja kuinka kovasti Karina yrittää päästä hengestään. Jotenkin ironista. Tiedän toki että tämä päivä voi olla meistä jokaisen viimeinen, mutta ei siihen nyt tarvitse ehdoin tahdoin pyrkiä.
 
Summa summarum: Jään innolla seuraamaan tämän aurinkoisen nuoren naisen edesottamuksia ja toivon hänelle sydämestäni voimia kuntoutumiseen. Jos ja kun hän haluaa hypätä, suotakoon se hänelle. Ei se minulta ole pois tai tuo minulle lisää.
 
 
... ja kun te kuitenkin kaikki haluatte aloittaa base-hyppäämisen, suomen base-yhdistyksen nettisivut, olkaa hyvä: http://basejump.fi/