Jotain hyötyä sairastelustakin on ollut: olen kaikenmaailman poleilla ja kokeissa rampatessani ehtinyt tutustua Riitta Laineen toimittamaan kirjaan, jossa kuusi gynekologiseen syöpään sairastunutta naista kertovat sairaudestaan ja sen seurauksista; siihen liittyvistä asioista,

Kyseessä siis
37-4962-0.jpg

Kirja on mukavan raikas tuulahdus syöpäkirjallisuusrintamalla. Edellisestä tämän tyyppisestä koontiteoksesta kun on jo vuosia. Naiset kertovat omilla nimillään ja kuvillaan kipeistä ja henkilökohtaisistakin asioista.

Jos nyt jotain moitetta saa antaa, niin asiavirheet kalskahtavat kovasti korvaan. Ymmärrän toki, ettei kaikki asiat nyt niin selvästi jää mieleen, mutta silti. Esim.
" Kävin myös magneettiröntgenissä ja keuhkokuvassa (...)"
       - Mikä ihme on magneettiröntgen? Magneettikuvaus perustuu magneettikenttien avulla kuvantamiseen, eikä sillä ole mitään tekemistä röntgen-säteilyn tai röntgenin kanssa.

"Sen verran rankat hoidot ilmeisesti olivat keholleni että sain EPOa viikon ajan kun valkosolujen määrä oli laskenut aika paljon"
   
  - EPOa käytetään anemian hoitoon ja pääasiassa munuaistenvajaatoimintaa tai vastaavaa sairastavilla ihmisillä. Tällöin siis nostetaan tai autetaan elimistöä nostamaan hemoglobiinia. Valkosolujen laskuun taas pistetään valkosolukasvutekijää, esim. Neulasta tai Neupogen.