Koiran vuosi on seitsemän ihmisen vuotta, sanotaan.

Sanotaan että vuoden vanha kissa on ihmisikään verrattuna 15-vuotias, 2 -vuotias 24 vuotta. Sen jälkeen jokainen kissanvuosi vastaa neljää ihmisen vuotta.

Tietokoneen vuosi tuntuu olevan 10 ihmisvuotta. Kone jolla kirjoitan on lähes 60-vuotias yskivä, hidastunut pappa. Kaipaa hieman apua ja tukea.

Minun vuoteni on välillä aivan liian lyhyt ja toisinaan taas aivan liian pitkä. Koen että on kiire elämään, sillä tulevaisuudessa olevista päivistä ei kukaan voi tietää, mutta jotain suuntaa ainakin maksimimäärälle osaan arvata.

Mieleeni nousee jonkun tuntemattoman runo tai pikemminkin viisaus. Hieman muokaten:

Ymmärtääksesi YHDEN VUODEN merkityksen,
kysy siitä opiskelijalta, joka reputti vuosikurssinsa.

Ymmärtääksesi YHDEN KUUKAUDEN merkityksen,
kysy siitä äidiltä, jonka lapsi syntyi pienenä keskosena.

Ymmärtääksesi YHDEN VIIKON merkityksen,                                                                                                                           kysy siitä viikkolehden toimittajalta.

Ymmärtääksesi YHDEN TUNNIN merkityksen,
kysy siitä rakastavaisilta, jotka odottavat toistensa tapaamista.

Ymmärtääksesi YHDEN MINUUTIN merkityksen,
kysy siitä lentokoneesta myöhästyneeltä.

Ymmärtääksesi YHDEN SEKUNNIN merkityksen,
kysy siitä ihmiseltä, joka täpärästi vältti onnettomuuden.

Ymmärtääksesi YHDEN MILLISEKUNNIN merkityksen,
kysy siitä Olympia-hopean voittaneelta.

Jokaisella sinulle annetulla  hetkellä on  hintansa, erittäinkin vielä niillä hetkillä, jotka saat viettää läheisten kanssa, jotka tahtovat myös jakaa aikansa sinun kanssasi. Pidä mielessä, että aika ei odota ketään. Eilinen on historiaa, huominen on mysteerio, tämä päivä on lahja! Ystävät ovat todellisia harvinaisuuksia: he saavat sinut nauramaan ja rohkaisevat sinua. He kuuntelevat sinua ja innostavat. He  ovat valmiit avaamaan oman sydämensä.