Törmäsin sattumalta tietoon, että lehteen laitettu ihan perus kuolinilmoitus saattaa maksaa jopa lähemmäs 500 euroa, riippuen lehdestä, päivästä ja koosta. Olin aivan mykistynyt moisesta rahastuksesta, eikö muka kuolleiden omaisilla ole muutakin surua kuin maksaa kiskurihintoja moisesta ruudusta.

Mutta. Mutta miksi joku haluaa laittaa kuolinilmoituksen lehteen? Tietysti jos on julkkis ja/tai suuuuren suuri ystävä, tuttava ja muu lähipiiri, niin kai se sillä tavalla on helpointa. Itse vaan en tunne niin valtavasti ihmisiä, ettei tieto kulkisi muutenkin. Lähimmät ystävät varmasti saisivat tiedon heti omaisiltani, sitä kautta se leviäisi lähimmille kavereille ja sukulaisille. Siinä sitten jo olisikin ne ihmiset, joille asia kuuluu ja jotka tahtoisin omiin hautajaisiini. Vanhat koulukaverit tai ala-asteen sählyjoukkue kuulisi asiasta tai olisi kuulematta. Toisaalta sitten mummot ja papat vanhainkodeissa ja kotisohvilla menettäisivät taas yhden kauhisteltavan ilmoituksen "ai kaameaa, noin nuori, mikähän sillä ol". Itsekin tosin syyllistyn samaan kauhisteluun, se vaan on makaaberin hauskaa. Arvailla mihin kukakin on kuollut. Tehtävän tekee helpoksi tosin se, kun yleensä kiitetään jotain osastoa tai saattohoitokotia hyvästä hoidosta.

Joten: En tahdo kuolinilmoitusta, jos satun kupsahtamaan JA siinä ei saa kiittää mitään osastoa, sillä leikkiköön mummot Sherlock Holmesia ilman minun myötämielistä avustustani.

Niin ja ei mitään kukkien sijasta voitte tukea syöpäyhdistystä vaan joku nasevampi. Ei kukkia, tukekaa enduroa (mitä sekin lienee)