Tämä: http://www.middlebeercommando.com/wordpress/?p=1041

Olipa kerran kaukaisessa maassa linna. Linnaa pyöritti puolen tusinaa linnanpyörittäjää. Linnassa oli kuitenkin ongelma: vanha, seniili kuningas oli palkannut linnanpyörittäjien joukkoon yhden ilkeän noita-akan. Noita-akka ryssi linnan toimintaa mm. kusemalla muiden linnanpyörittäjien muroihin aamuisin. Lisäksi kokouksissa noita-akan suustaan taikomat rupikonnat sotkivat asioita.

Linnanpyörittäjillä oli selvä käsitys siitä, mistä tilanteessa oli kyse. Jos muroihin ei enää kustaisi ja jos kokouksissa ei tarvitsisi puolustautua rupikonnien invaasiota vastaan, työolot olisivat ihan siedettävät. Linnanpyörittäjät kertoivat tilanteen kuninkaalle, joka oli myös sitä mieltä, ettei siitä tule mitään, että muroihin kuseskellaan, eivätkä ne rupikonnatkaan kuulu linnaan. Kuningas ryhtyi toimeen ja teki, mitä moisessa tilanteessa on tietysti tehtävä: palkkasi konsultin.

Konsultti saapui linnaan, ja aloitti yötä päivää kestävän inkvisition. Inkvisitiossa linnanpyörittäjille tehtiin selväksi, että muroihin ei jumalauta enää kusta. Tämä hiukan hämmensi linnanpyörittäjiä, koska heille oli alusta asti ollut selvää, ettei muroihin kuseminen ole hyväksyttävää käytöstä. Inkvisiittori ei moista pajunköyttä niellyt: muroihin on selvästi kustu, eihän tässä tilanteessa muuten oltaisi. Ja nyt olisi kaikkien otettava vastuuta siitä, ettei kuseminen enää jatkuisi. Muroihin kuseskelu on koko ryhmän ongelma, ja elleivät kaikki muuttaisi heti käytöstään ja mene itseensä, ei sitä saataisi ikinä loppumaan. Lisäksi noita-akan jatkuva panettelu oli heti lopetettava. Yhden linnanpyörittäjän syyllistäminen ei ollut rakentavaa toimintaa. Noita-akka myhäili tyytyväisenä taustalla, kun muu ryhmä pakotettiin vannomaan käsi FDA:n guidelineilla, etteivät enää kusisi kenenkään muroihin. Myöskin rupikonnien taikominen kokouksiin kiellettiin ankarasti, ja jo linnassa kurnuttavien rupikonnien alkuperästä ei pitänyt esittää spekulaatioita. Rupikonnat olivat yhteinen ongelma, ja kaikkien oli tehtävä töitä ongelman ratkaisemiseksi. Sitäpaitsi, tehokas linnanpyöritysorganisaatio keskittyy linnan pyörittämiseen eikä rupikonniin.

Inkvisitioon väsynyt Kaha Pani (nimi muutettu) suostui lopulta "sitoutumaan" siihen, ettei enää kuse muroihinsa, tuo töihin rupikonnia eikä varsinkaan hauku työkavereitaan noita-akoiksi. Inkvisition kestäessä Kahan mielessä pyöri lähinnä kaksi asiaa:

  • Jos konsultin avaisi, löytyisiköhän sen sisältä muutakin kuin cd-levyllinen fraaseja "Meidän on keskityttävä olennaiseen" ja "Muutos lähtee meistä itsestämme"?
  • Käyttääköhän konsultti stringejä? Housujen läpi ei ainakaan näy pikkuhousujen rajoja.