Nyt on kela siirtynyt selkokielisiin päätöksiin, kun ei niistä vanhoista kapulakielisistä mitään kukaan ymmärtänyt, eivät edes kelan omat virkailijat. Pahoittelen että teksti on osittain rivoa/rumaa, mutta kirjoitelma ei siis ole omaa käsialaani:
 
Asumistuki:
Ei makseta mitään. Mitäs menit sellaiseen kämppään, ettei ole varaa vuokraa maksaa. Mitä tästä tulee, jos ruvetaan jokaisen asumisia makselemaan.
Muutat heti, saatana, pienempään ja halvempaan kämppään tai näin kesällä vaikka telttaan. Mikä järki tässä on, että sinulle maksetaan osa vuokrasta että pääset niillä rahoilla Turkkiin ja karaokeen. Tästä päätöksestä ei sitten voi valittaa ja jos näytät naamaasi meidän konttorilla, niin usutan vahtimestarin heti kimppuusi. Tuliko selväksi vai tulenko vääntämään nenästä. Hä?
 
Eläkeleikkaus:
Vanhus! Nyt otetaan sinulta vähän eläkkeestä pois. Ei viitsitä vanhaa ihmistä vaivata lainkohtia ja eduskunnan päätöksiä luettelemalla. Näet sitten kun se eläke tulee, että on pienempi. Tässä vielä selkokielisesti: eläkkeesi pienenee! Saat vähemmän rahaa! Hyvää kesää!
 
Lapsilisä:
Teille on kuulemma tullut toukka. Mikäs siinä, kai siitä on jotain maksettava. Mutta sen verran tulevaisuuden varalta, että et kai nyt ala niitä urakalla tekemään?! Ei se ole pohjaton meidänkään rahamassi.
Mistä sitä tietää kuinka kauan tätä riittää. Äitiyspakkaukset pitää olla, kelakortit painaa näille kakaroillekkin. Ei ole halpaa lystiä se.
Että pitkin hampain maksetaan. Muumivaippoja ostelet sitten ja persikanmakuisia purkkimössöjä. Kuuleppas pikkupiika. Kun me toimiston tädit oltiin pienten lasten äitejä, niin sideharsovaipat käsin pestiin, tissiä annettiin kolmevuotiaaksi ja jos jotain sosetta niin pihlajanmarjasta.
Silloin ei käyty synnytysvalmennuksia eikä olleet isät kädestä pitämässä kun saunassa heinätöiden ja iltalypsyn välissä kuusikiloisia pojanjölliköitä syöksysynnytettiin.
Opintotuki:
Teini! Kyllä se on tämä sinun opintotukesi kanssa sillä lailla, että ei makseta mitään. Sen helvettiäkö sinä menit sinne kulttuurituottajakurssille!
Mikä se sellainen kulttuurituottaja on? Mitä se kulttuuri on? Pitäisikö sinulle pöljäkkäälle maksaa tuhansia euroja, että narraat jotain patalapunvirkkaajia, joilla on korvat kuin kierrevihko.
Säästäisitte ne lävistys- ja tatuointirahat niihin opintoihin.
Menisit töihin, iso ihminen!