En tajua miten joku voi käydä päivätyössä. Tässä muutama esimerkki ongelmista:

a) Minun piti selvittää missä ihmeessä työvaatteeni seikkailevat kun vaihdoin työyksikköä. Suojavaatevarasto vaan onkin auki vain 15 minuuttia työaikani ulkopuolella ja voi sentään kun käytin TYÖaikaa TYÖvaatteiden metsästämiseen 20 minuuttia, jouduin korvaamaan tämän olemalla 20 minuuttia myöhempään + päälle se häpeä minkä julkisesta puhuttelusta sain: ei muutkaan PUE työaikana. Olin suojavaatevarastolla kyllä kello 6.45, mutta asian selvittämiseen ja palaamiseeni toiseen rakennukseen kului tämä kaamea aika. Eikä asia oikeastaan paljoakaan selvinnyt. Päätelmä oli että voin hakea henk.koht työasuni toisesta yksiköstä, jonne välimatkaa reilut kaksi kilometriä aina sillointällöin kun meediosilmäni näkee niiden palanneen pyykistä. Tämä siis omalla ajalla. 

b) Kuten arvaatte käyn laboratoriossa erittäin usein. Vaan enpä käy enää. Työaikani ulkopuolella vain yksi yhdeksästä laboratorion näytteenottopisteestä on auki. Ja sekin yksi niin vähän aikaa että on aika kiikunkaakun ehdinkö sinne. Ajanvarausta tuolle klo 15.15-15.30 väliselle ajalle ei voi tehdä lainkaan. Hienoa toki että meillä on ajanvarausjärjestelmä labraan...

c) Kaikki poliklinikka-ajat sijoittuvat työaikani sisäpuolelle, joten en enää voi käydä poliklinikoilla. Lääkärikäynnit siis supistuvat kerran vuodessa tapahtuvaan työterveyshoitajan tapaamiseen ja mahdollisiin omakustanteisiin yksityislääkärikäynteihin ja tietysti jos onnistun saamaan akuutin vaivan työaikana, niin niihin käynteihin. 

Työehtosopimus kyllä sallii kaiken ylläolevan, joten minulla ei ole mitään oikeutta asiasta valittaa.

Ja koska työyksikössäni tehdään töitä vain arkisin kello 7-15, en pysty korvaamaan menetettyä työaikaa vaikka onnistuisinkin anomaan yhden polikäynnin verran vapaata työpäivän kuluessa. 

Huomasin myös työehtosopimusta lukiessani, että eräs osastonhoitaja on kohdellut minua ja työtovereitani hellällä kädellä. Saimme nimittäin sisällyttää matka-ajan työterveyshuoltoon työajaksi. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi toimia. Eihän se missään nimessä ole kohtuutonta, että työantajan velvoittamaan työterveystarkastukseen on työpisteeltä matkaa 75 km, joka tietysti kuljetaan omalla kustannuksella JA siihen käytettyä aikaa ei lasketa työajaksi. 

Ongelmat d-g: En pysty hoitamaan esimerkiksi pankkikorttini hakemista pankista ilman kahta täysikäistä todistajaa ja kolmatta hakijaa. En pysty huoltamaan päivittäisessä toiminnassani tarvitsemiani apuvälineitäni... ja monta muuta asiaa mitkä eivät vielä ole selvinneet minulle 1,5 vko:n päivätyörupeamani aikana. Ai niin autohuolto ei tunne lainkaan asiaa nimeltä: työaika. En pysty jättämään autoani huoltoon muuten kuin edellisenä päivänä vuokraten vara-auton kahdeksi päiväksi käyttööni..