Kun YLE:llä haettiin kilpailijoita Talo Ranskassa- ohjelmaan tovi sitten, on pakko tunnustaa että jopa hetken harkitsin kisaan lähtemistä. Ranskaahan olen opetellut niin lapsuudenkodissa kuin kansainvälisessä koulussa ala-asteella. No enpä nyt kuitenkaan lähtenyt leikkiin mukaan, joten nyt on hauska seurata tätä ohjelmaa televisiosta. Hakijoita oli muuten ollut yli 600! Joku muukin siis pitää ko. kielestä kuin minä. Onneksi mukana on yksi oman kunnan edustaja ja vielä samalta alalta !

Yksi jakso ohjelmaa onkin jo tullut televisiosta ja huomenna tulee toinen jakso. Ensimmäinen osa kertoi valintaprosessista ja kilpailijoista, sekä saapumisesta Ranskaan ja tutustumisesta perheisiin, jossa kilpailijat asuvat koko sen ajan, jonka he ovat Ranskassa. Kukin siis hieman eri ajan.

Tein jo ensimmäisen testinkin , mutta no, ei siitä sen enempää. Taidanpa lähteä tutustumaan materiaaliin ja katsoa mitä kilpailijat ovat saaneet läksyksi. Talo Ranskassa blogi: http://teema.yle.fi/blogi/aihe/talo-ranskassa ja asiasta lisää: http://opettajatv.yle.fi/teemat/aine/756/892