Miksi sairaita kyykytetään päivästä toiseen?

- HUS kyykyttää syöpäpotilaita

Ei ole olemassa mitään perusteltua syytä, miksi peruukkiostoksiin ei voisi laittaa omasta pussistaan lisää rahaa. Tuntuu täysin kiusanteolta! Koskettaa varsinkin meitä nuoria ihmsiä, jotka emme jaksaisi joka ainoassa paikassa herättää huomiota kaljuudella tai tökeröllä peruukilla. Ja kyllä kaupungin maksusitoumuksella on vaikea saada hyvin istuvaa ja nuorekasta peruukkia rajoitetusta valikoimasta.

- Heinolan Reuma-sairaala konkurssiin.

Ajatella että 60 vuoden kokemus ja tuhannet onnistuneet hoidot ja leikkaukset eivät merkitse mitään. Nyt on 300 työtöntä lisää Heinolan seudulla ja satoja kauhuissaan olevia potilaita. Säästöä ei synny, kun täysin asioista tietämättömät lääkärit toisella kädellä hoitavat potilaita. Omassa, tai oikeastaan omissa harvinaisissa sairauksissa tiedän, kuinka pahaa jälkeä voi tietämätön lääkäri tehdä. En nyt siis hauku lääkäreitä vaan sanon tosiasian: ei yksi lääkäri voi osata kaikkia maailman ortopedisia sairauksia ja leikkauksia. Heinolassa oli lääkärit joiden kiinnostus, ammatitaito ja kokemus kohdistuivat juuri tähän aikas monimutkaiseen sairauteen: reumaan, toisinkuin sairaanhoitopiirien perusortopedien. Reuman hoito on moniammatillista yhteistyötä. On mahdotonta löytää samasta sairaalasta reuma-ortopedi/kirurgi, reumaan erikoistunut apuvälineteknikko, reumaan erikoistunut kuntoutusohjaaja, reumaan erikoistunut fysio- ja toimintaterapeutti jne. Hoitoketju on juuri niin heikko kuin sen heikoin lenkki on. Upea loistava leikkaus ei merkitse mitään, jos kipsihoito tai kuntoutus epäonnistuu.

- ... ja miksei 11 muutakin sairaalaa pois

Sehän on hyvä suunnitelma. Kiitos Paula Risikko. On mukavaa sairastaa kun aiotaan poistaa viimeisetkin sairaalat, joissa jo nyt potilaat kuolevat hoitojonoihin!

... ja ei se omakaan mieli kovin hyvä edelleenkään ole. Kiitos kaikille tsemppaajille. Ehkä vielä joskus pystyn tuntemaan itseni vähemmän onnettomaksi. Onnelliseksi en koskaan usko voivani tulla.