Enpä ollut tullut ajatelleeksi kuinka moneen asiaan voi Islannin tulivuorituhkat vaikuttaa. Moni ihminen on motissa ulkomailla, heissä runsaasti myös hoitajia ja lääkäreitä, joiden vastaanotot joudutaan nyt perumaan. Motissa on kuulemma myös elimetkin. Tällä hetkellä nimittäin elinsiirtoihin tarvittavia elimiä ei voida kuljettaa lainkaan Pohjois-Suomesta tai ulkomailta, ei edes pohjoismaista. Pahiten tilanne vaikuttaa sydän-, keuhko- ja maksasiirtoa tarvitsevien potilaiden tilanteeseen, he kun menehtyvät ilman sopivaa elintä nopeasti. Toisaalta niin maksa kuin munuaisetkin kestävät viiden tunnin automatkan, mutta sydän ja keuhkot vaativat nopeampaa matkantekoa.
 
Onneksi lääkärikopterit ovat sentään saanet tänään luvan lentää. Ne kun pelastavat vuosittain monien potilaiden hengen varsinkin Lapissa ja Saaristossa, jossa välimatkat ovat pitkiä.
 
Onneksi verivalmisteita on pystytty kuljettaa maitse, sillä itsellä ainakin tulisi tarve alkaa toteuttaa lähimmäisten verellä tapahtuvia verensiirtoja, ne kun vanhana partiolaisena onnistuu ;) Ovathan partiolaiset olleet ensimmäisiä vieraille ihmisille vapaaehtoisesti luvuttaneita.
 
Ulkomailla tutkittavat laboratoriokokeet makaavat pakastimissa, samoin harvinaiset lääkkeet ovat piukassa.
 
Huh! Huh!