Ensin yksi ihana uutinen: Kaksi Kanta-Hämeen MS-yhdistyksen aktiivia perustivat jo tovi sitten Facebookiin sivuston, että jos 2000 painaa tykkää, he ajavat sähkömopoilla Hämeenlinnasta Hollolaan. No tietysti tykkääjiä riitti ja nyt on siirrytty sanoista teoiksi. Tempauksellaan he tahtovat muistuttaa että ihmisen ei tarvitse jäädä pois elämän mukavista asioista vaikka sairastaa vakavaa sairautta, oli se sairaus mikä vain. Sitten vaan löydetään ne omat konstit millä voidaan mennä ja tehdä mukavia asioita ja pitää hauskaa. Facebook-sivu ja Yle:n uutisointi

Brittiläiset tutkijat ovat todenneet pituuden vaikuttavan syövän riskiin. Pitkillä ihmisillä on lyhyitä suurempi riski sairastua syöpään. Tutkimukseen osallistui 1,3 miljoonaa keski-ikäistä nais-Brittiä, mutta tulos pätee myös miehiin. Tutkimuksen mukaan tuhannesta alle 152 senttisestä naisesta 7,5 sairastuu syöpään, kun taas keskimäärin 161 senttisistä naisista syövän saa 8,3 tuhannesta ja yli 179 senttisistä naisista kymmenen tuhannesta. Onneksi itse olen aika kääpiö, joten se ei riskiä lisää. Yle:n uutisointi.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan sairaalaan meneminen on vaarallisempaa kuin lentäminen! Miljoonat ihmiset kuolevat sairaalassa tapahtuvien hoitovirheiden ja sieltä saatujen infektioiden vuoksi. WHO:n mukaan riski joutua virheellisen hoidon kohteeksi on noin yksi kymmenestä ja riski kuolla hoitovirheen vuoksi on yksi kolmestasadasta, kun taas riski kuolla lento-onnettomuudessa on vain yksi kymmenestä miljoonasta. Samaisen lähteen mukaan yli puolet sairaalainfektoista voitaisiin välttää hoitohenkilökunnan riittävällä käsien pesulla. Yle.

Turkulaisten tutkijoiden löytö on mullistanut aiempia käsityksiä syövästä. Aiemmin on luultu syöpäsolujen säätelevän kasvuaan ja liikkumistaan eri mekanismeilla, mutta turkulaistutkijat päätyivät nyt aivan päinvastaiseen: sama mekanismi voi säädellä sekä syövän leviämistä että kasvua.  Uusi löydös avaa kokonaan uudenlaisen ymmärtämyksen siihen, että syöpäsolujen sekä kasvua että liikkumista rajoittavat samat tekijät. Tarkoitus olisi voida tulevaisuudessa vaikuttaa näihin tekijöihin lääkkeillä, jolloin syövän hoito harppaisi suuren askeleen eteenpäin. Yle.